Finnish Hellenic Chamber of Commerce

Ελληνο-Φινλανδικό Επιμελητήριο: Λ. Συγγρού 19 - GR117 43 Αθήνα - Τηλ.: 0030 210 92 44 368

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Ιστορική αναδρομή
E-mail Εκτύπωση PDF

2012

Το Διοικητικό συμβούλιο επαναπροσδιόρισε τις δράσεις για την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η προηγούμενη Διοίκηση.

Αποφασίσθηκε η συνέχιση της συμμετοχής μας σε έκθεσης. Στόχος μας είναι η συνδρομή του Επιμελητηρίου στην προώθηση Ελληνικών προϊόντων και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος  της συμμετοχής μας σε εκθέσεις. Η καλύτερη πληροφόρηση των μελών μας είναι επίσης ένας από τους στόχους μας, καθώς και η συμβολή του Επιμελητήριό μας, στην διάχυση γνώσης και στην ανάπτυξη καινοτομίας στην χώρα μας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου μας, συνεχίζουμε τη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ) όπου και συμμετείχαμε το 2011 & 2012 σε διοργανώσεις εκθέσεων, συνεδρίων και ημερίδων.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Τον Μάϊο  συμμετείχαμε στο 2ο Agro Quality Festival στην Τεχνόπολη (Γκάζι) όπου συμμετείχαν πολλοί παραγωγοί κυρίως αγροτικών προϊόντων.

Τον Οκτώβριο  συμμετείχαμε στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού γάλακτος και τυριού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συμμετείχαμε επίσης τον Απρίλιο  στο Φεστιβάλ και στο συνέδριο για την Ελιά  και το Ελαιόλαδο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τον Οκτωβρίου  συμμετείχαμε στην Έκθεση ΕΚΟΕΝΕΡΓΕΙΝ στην Τεχνόπολη (Γκάζι).

Επίσης τον Οκτώβριο 2012 συμμετείχαμε στην Έκθεση CONEXPO στο χώρο της HELEXPO, Μαρούση.

Τον Δεκέμβριο 2012 συμμετείχαμε στο  MONEY SHOW στο Ξενοδοχείο HILTON.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 20 Δεκεμβρίου 2012 διοργανώσαμε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ξενοδοχείο LEDRA MARRIOTT, όπου είχαμε την ευκαιρία  να βρεθούμε αρκετά μέλη και φίλοι του Επιμελητηρίου.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου και των στόχων μας, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, πολλές φορές όμως δεν καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε αυτά που θέλουμε.

Η συμμετοχή μας στις εκθέσεις όπου παίρνουν μέρος Έλληνες παραγωγοί, σκοπό έχει την ενημέρωση τους για την Φινλανδική αγορά και πως μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους, τους παρέχουμε στατιστικά στοιχεία και λίστες Φιλανδών εισαγωγέων.

Τα γεγονότα των τελευταίων ετών έχουν αλλάξει τα δεδομένα και θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα, επιχειρήσεις κλείνουν, τα μέλη μειώνονται, αυτό σημαίνει και μείωση εσόδων για το Επιμελητήριο. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των συνδρομών και όπως γνωρίζεται τα έσοδα αυτή τη στιγμή προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις συνδρομές. Αυτό μας στερεί τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Επομένως πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και στην εξεύρεση νέων μελών, να προγραμματίσουμε νέες δράσεις και κυρίως να αξιοποιήσουμε το  γεγονός ότι πλέον το Επιμελητήριο μας είναι μέλος του Κεντρικού Επιμελητηρίου της Φινλανδίας, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα Φινλανδικά Επιμελητήρια, σε οργανισμούς και άλλους επιχειρηματικούς και εμπορικούς φορείς της Φινλανδίας, αλλά και όλα τα διμερή Φινλανδικά Επιμελητήρια εκτός Φινλανδίας.

Ήδη έχουμε κάνει επαφές και συνεργαζόμαστε με πολλά από αυτά, όπως επίσης συνεργαζόμαστε με την Φινλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και με την Ελληνική Πρεσβεία στο Ελσίνκι.

NEWSLETTER

Γίνεται προσπάθεια για την τακτική ηλεκτρονική έκδοση του NEWSLETTER και τώρα με πολύ περισσότερη ύλη και ενδιαφέροντα θέματα.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την Πρεσβεία της Φινλανδίας.

Επίσης, όπως είδατε στον οικονομικό απολογισμό του Επιμελητηρίου μας, τα οικονομικά δεν είναι καθόλου καλά και ένα από τα πράγματα που θα ήθελα να ζητήσω, είναι να τακτοποιούνται οι συνδρομές έγκαιρα.

 

2011

Αποφασίστηκε να σταλεί ενημερωτική επιστολή προς εξαγωγής ώστε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Έκθεση Τροφίμων και ποτών που θα γίνει στο Ελσίνκι στις 27 – 30 Οκτωβρίου 2011


Συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης μιας ημερίδας, σε πρώτη φάση θα διερευνηθεί η δυνατότητα αν αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.


Συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και τυριού, που πραγματοποιήθηκε στις 21 – 23 Οκτωβρίου 2011. Σκοπός της συμμετοχής εκτός από το να γνωρίσουν περισσότεροι το Επιμελητήριο, είναι και η προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στην Φινλανδία.


Επίσης η συμμετοχή μας στο MONEY SHOW που πραγματοποιήθηκε στις 17 & 18 Δεκεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο HILTON και η οργάνωση Ημερίδας


Έγινε διεξοδική συζήτηση της εκπροσώπησης του Επιμελητηρίου στη Φινλανδία. Αποφασίστηκε ομόφωνα και ορίστηκε ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου η κ. Pirjo Mavrommatis, Επιχειρηματίας στην Φινλανδία, η οποία θα έχει την ευθύνη των επαφών με το Κεντρικό Επιμελητήριο της Φινλανδίας (FINNCHAM), καθώς επίσης και με άλλες αρχές, οργανισμούς, Ελληνοφινλανδικούς Συνδέσμους και εν γένει ενέργειες που προωθούν τις Ελληνοφινλανδικές σχέσεις και πάντα σε συνεννόηση με το Δ.Σ.


Αντίστοιχα για την Βόρεια Ελλάδα ορίζεται ως εκπρόσωπος ο κ. Marko Suomalainen, Επίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας στη Θεσσαλινίκη και Πρόεδρος της Ελληνο-Φινλανδικής Ένωσης της Βορείου Ελλάδος.


Αποφασίστηκε στην εκδήλωση του MONEY SHOW που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2011, στο Ξενοδοχείο HILTON και ορίστηκαν ομιλητές οι κ.κ. Ι. Κακαράς, καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, του οποίου τα έξοδα θα καλυφθούν  από το Επιμελητήριο, η κα Jaana Oikarinen-Vassilopoulos από την Φινλανδική Πρεσβεία, ο κ. Παντελής Παν. Φοροτεχνικός, και ο κ. Γ. Λιβάνιος.

 
E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2010

Το Διοικητικό συμβούλιο συνέχίσε τις προσπάθειες για την επίτευξη των  στόχων και των σκοπών του Επιμελητηρίου που μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία  ενός ερευνητικού κέντρου για ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, με την βοήθεια κρατικών φορέων, τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και ιδιωτικών φορέων. Σήμερα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα θεωρούμε ότι είναι πιο σημαντικό να επικεντρωθούμε προς την μικρομεσαία επιχείρηση.

Στον χρόνο που πέρασε συνεχίσαμε τη συμμετοχή μας σε διάφορες εκθέσεις με στόχο την προβολή του Επιμελητηρίου, όπως και την συνεργασία μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ.) όπου συνεχίζουμε να συνδιοργανώνουμε και να συμμετέχουμε σε εκθέσεις, Συνέδρια και ημερίδες με πολύ θετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τον Ιανουαρίου 2010, συμμετείχαμε στην έκθεση PROPERTY στην HELEXPO.

Τον Μάρτιο 2010, συνδιοργανώσαμε με τον Ε.Ο.Σ.Σ. το Συνέδριο «ΕΛΙΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ»

Τον Απρίλιο συνδιοργανώσαμε και συμμετείχαμε στην έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» στον Ο.Λ.Π..

Τον 2010 συμμετείχαμε με δικό μας περίπτερο στην έκθεση κατασκευές στην HELEXPO.

Τον Ιούνιο συμμετείχαμε στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Σκύρο με θέμα «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» διοργανώθηκε από τον Ε.Ο.Σ.Σ., τον Δήμο Σκύρου και την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού τύπου.

Τον Σεπτέμβριο 2010 συνδιοργανώσαμε και συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ κρέατος και προϊόντων, στο παλαιό Αεροδρόμιο.

Τον Νοέμβριο 2010 συνδιοργανώσαμε με τον Ε.Ο.Σ.Σ. την έκθεση «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ» στην Χαλκίδα.

Τον Δεκέμβριο συμμετείχαμε στην έκθεση «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» στο EXPO ATHENS.

Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες καταφέραμε να ανανεώσουμε το Site του Επιμελητηρίου το οποίο είναι πολύ λειτουργικό, παρέχει σημαντικές πληροφορίες και το οποίο θα εμπλουτισθεί ακόμα περισσότερο και με την Αγγλική γλώσσα, και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Μας έγινε πρόταση και φυσικά την αποδεχτήκαμε από το Κεντρικό Επιμελητήριο της Φινλανδίας να ενταχθούμε στον φορέα διμερών Επιμελητηρίων που δημιουργείται, με σκοπό την συνεργασία με τα φινλανδικά Επιμελητήρια και

την παροχή βοήθειας παρουσιάσεων ή και εκδηλώσεων που πιθανόν να κάνουμε στη Φινλανδία. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία συμφωνιών και δικτύων Ελληνικών και Φινλανδικών επιχειρήσεων.

Λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί έχουν διαγραφεί πολλά μέλη, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Πιστεύουμε   ότι η νέα κατάσταση αλλά και οι ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται θα μπορέσουμε να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση.

2009

Και αυτή τη χρονιά δώσαμε μεγάλη σημασία στην αναγνωρισιμότητα του Επιμελητηρίου, στην καλύτερη πληροφόρηση και σε δράσεις που θα συμβάλλουν στην διάχυση της γνώσης και στην ανάπτυξη καινοτομίας στην χώρα μας.  Παρότι οι συγκυρίες δεν μας βοήθησαν, παρ΄όλα αυτά  καταφέραμε να κάνουμε αρκετά.  Στο διάστημα αυτό καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων μας.

 

Αυτό που κάναμε  και μάλιστα με συνέπεια είναι η συμμετοχή μας σε διάφορες εκθέσεις. Είναι σίγουρο ότι μέχρι σήμερα, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στις διάφορες εκθέσεις έχει ανεβάσει την αναγνωρισιμότητα του πάρα πολύ. Όμως δεν αρκεί αυτό, δραστηριοποιηθήκαμε περισσότερο, δημιουργήσαμε τη νέα ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, αυτό θα βοηθήσει σρκετά, μαζί με αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε τα οικονομικά του Επιμελητηρίου.

 

Συνεχίζουμε την πολύ καλή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ) όπου συνδιοργανώνουμε ή συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εκθέσεων, συνεδρίων και ημερίδων.


ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα συμμετέχουμε στην έκθεση - συνδιάσκεψη «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» στις 16, 17 και 18 Απριλίου 2010 στον Ο.Λ.Π..  Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Δήμαρχοι και Νομάρχες από όλη τη Ελλάδα και 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας.

 

Επίσης συμμετείχαμε στο συνέδριο για την Ελιά  και το Ελαιόλαδο.

 

Και όπως κάθε χρόνο συμμετείχαμε με δικό μας περίπτερο στην 8η Διεθνή έκθεση «Κατασκευές» στον τομέα των ξύλινων σπιτιών, στις 8 – 11 Μαΐου 2009.

 

Τον Ιανουάριο του 2010 θα συμμετέχουμε επίσης στην Έκθεση ‘PROPERTY’.

 

Και αυτή η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και από Οικονομικής πλευράς, αλλά και από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Η κρίση έχει δυσκολέψει περισσότερο την κατάσταση.

 

Η Μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των συνδρομών  όπως γνωρίζεται μας  στερούν τα έσοδα και τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου και να πετύχουμε τους στόχους μας.

 

Κάναμε συμφωνία με την εταιρία, PRODOMO SA, προκειμένου να προωθήσουμε τους σκοπούς του Επιμελητηρίου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

Σκοπός μας πάντα είναι η καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη Φινλανδία και τα προϊόντα της και πάντα δημοσιεύσαμε σε περιοδικά εξειδικευμένου περιεχομένου συνεντεύξεις του Πρέσβη της Φινλανδίας και άρθρα του Επιμελητηρίου.

 

Η συμβολή στη διάχυση γνώσης και την ανάπτυξη καινοτομίας παραμένει πάντα σε προτεραιότητα, πραγματικά είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας. Έχουμε διερευνήσει το θέμα της συνεργασίας με φορείς που έχουν σχέση με ευρωπαϊκά προγράμματα και πολύ σύντομα θα επανέλθουμε.

2008

Το Φεβρουάριο του 2008, συμμετοχή του ΕΦΕ στη συνδιάσκεψη με θέμα Η Προεδρία της Σλοβενίας στην Ε.Ε., στο πολιτιστικό κέντρο Δ. Αθηναίων.

Το Μάρτιο του 2008, συμμετοχή του Ε.Φ.Ε. στην έκθεση - συνδιάσκεψη “Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός”, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην έκθεση συμμετείχαν Δήμαρχοι και Νομάρχες από όλη την Ελλάδα και τις 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι από την επιστημονική κοινότητα.

Συμμετοχή του Ε.Φ.Ε. στη συνδιάσκεψη με θέμα “Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Αυτοδιοίκησης”, το Μάρτιο του 2008, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συμμετοχή του Ε.Φ.Ε. στο συνέδριο για την Ελιά και το Ελαιόλαδο, το Μάιο του 2008, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συμμετοχή επίσης στην 7η Διεθνή έκθεση “Κατασκευές” (πρώην ΠΡΟΚΑΤΟΙΚΙΑ) στον τομέα των ξύλινων σπιτιών, το Μάιο του 2008.

Το Νοέμβριο του 2008, συμμετοχή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου, στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο ΣΕΒ με την Φινλανδική Πρεσβεία.

Α Κ Ο Μ Η :

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, αλλά και της δραστηριότητας που ανέπτυξε ο κ. Norrback, ο Ε.Ο.Σ.Σ., τον τίμησε με την τοποθέτησή του ως μέλος της Διοικούσης επιτροπής του Ε.Ο.Σ.Σ.

Από την ίδρυση του Ε.Φ.Ε. πραγματοποιούνται συνεχώς συναντήσεις, συνεργασίες και επαφές με άλλα Επιμελητήρια, Κρατικούς φορείς και των δύο χωρών, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του Επιμελητηρίου μας.

Επίσης μέσα από το Επιμελητήριο, εξυπηρετούνται πολλοί επιχειρηματίες και άλλοι, που απευθύνονται στο Επιμελητήριο για επαφές και συνεργασίες με Φινλανδικές επιχειρήσεις, αλλά και για γενικότερες πληροφορίες.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας σε διάφορες εκθέσεις, ημερίδες, επαφές κ.λ.π σκοπό έχει τη μεγαλύτερη αναγνωρισημότητά του στο ευρύτερο κοινό.

2007

Το Μάιο του 2007, το Ε.Φ.Ε. συμμετείχε στην 6η Διεθνή έκθεση, «Κατασκευές», στον τομέα των ξύλινων σπιτιών, με δικό του περίπτερο.

Τον Οκτώβρη του 2007, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Γάλακτος με δικό του περίπτερο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Επίσης συμμετοχή είχε και στη 2η Διεθνή έκθεση TOURISM & PROPERTY, με δικό του περίπτερο, ως υποστηρικτές της έκθεσης.

Επίσκεψη μετά από πρόσκληση των Δημάρχων της Ανδρίτσαινας και της Καρύταινας, πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Φινλανδίας κ. Ole Norrback, το Μάιο του 2007.

Επίσης το Μάιο του 2007, στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, έγινε αποκάλυψη πλάκας με την προτομή του Φιλέλληνα August Maximilian Myhrberg, ο οποίος πολέμησε κατά των Τούρκων το 1826 και ήταν ο πρώτος Διοικητής της Φρουράς του Παλαμηδίου. Η διοργάνωση έγινε από το Ελληνο-Φινλανδικό Επιμελητήριο και το Φινλανδικό αρχαιολογικό ινστιτούτο και την αποκάλυψη έκανε ο Υπουργός Πολιτισμού της Φινλανδίας. Η προτομή κατασκευάσθηκε στη Φινλανδία με δαπάνη της Φινλανδικής Πρεσβείας και του Ε.Φ.Ε..

Συμμετοχή στη διοργάνωση της ημερίδας με τον Ε.Ο.Σ.Σ. (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού) στο Δήμο Βυτίνας, το Σεπτέμβρη του 2007 με θέμα, «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Επιχειρηματικότητα».

Τον Ιούλιο του 2007 πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για την αποχώρηση του Πρέσβη κ. Ole Norrback, όπου παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Ε.Φ.Ε.

Συμμετοχή στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, τον Ιούνιο του 2007, στο Ξενοδοχείο King George, με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ», της οποίας κύριος ομιλητής ήταν ο τέως Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, κ. Esko Aaho.

Τον Δεκέμβριο του 2007, σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Προέδρων, κ. Γ. Λιβάνιου, Πρόεδρο του ΕΦΕ και του κ. Αρ. Δρογαλά, Πρόεδρο του Ε. Β. Επιμελητηρίου Σερρών.

Τον Ιούνιο του 2006, σε συνεργασία με τον ΕΟΣΣ συνδιοργανώσαμε συνέδριο στο Ναύπλιο, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στην ατζέντα της Προεδρίας της Φινλανδίας και στην και στα επιτεύγματα της.

Στα πλαίσια της Φινλανδικής Προεδρίας επίσης, μαζί με τον Ε.Ο.Σ.Σ. και το Επιμελητήριο της Μυτιλήνης , συνδιοργανώσαμε συνέδριο στη Μυτιλήνη. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πρέσβης της Φινλανδίας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε..

 
E-mail Εκτύπωση PDF

2005

Η βοήθεια των Πρέσβεων της Φινλανδίας στην Αθήνα είναι πάντα χρήσιμη και η προσφορά τους στις εργασίες του Ε.Φ.Ε. είναι σημαντική. Σημαντική επίσης ήταν και βοήθεια του κ. Ole Norrback (πρώην Πρέσβη της Φινλανδίας στην Αθήνα), λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας παραμονής του στην Ελλάδα.

Το Μάρτιο του 2005, με απόφαση του Δ.Σ., ο Πρέσβης κ. Ole Norrback ανακηρύχτηκε επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Τον Απρίλιο του 2005, το Επιμελητήριο συνδιοργάνωσε με τον Ε.Ο.Σ.Σ., 4/ημερη επίσκεψη Δημάρχων και Αντιδημάρχων στη Φινλανδία. Πραγματοποιηθήκαν επισκέψεις στην εταιρία "Helsinki Water", εταιρεία που διαχειρίζεται υγρά απόβλητα, στην εταιρία ΥΤV, που διαχειρίζεται στερεά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων των ανακυκλώσιμων υλικών. Σημαντική ήταν η επίσκεψη στην Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Φινλανδίας, καθώς και στο Επιστημονικό και Επιχειρηματικό πάρκο Lahti, πρόκειται για ένα ερευνητικό κέντρο, από τα εκατοντάδες που λειτουργούν και που συμβάλουν πάρα πολύ στην εθνική οικονομία της χώρας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και σε άλλες ιδιωτικές εταιρίες που αποτελούν πρότυπα λειτουργικότητας, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας.

Τον Μάιο του 2005, το Ε.Φ.Ε. συμμετείχε στην 3η Διεθνή Έκθεση «Προκατοικία» με δικό του περίπτερο.

Συμμετοχή του Ε.Φ.Ε., στην ημερίδα του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, το Μάιο του 2005 με θέμα, «Ειδικότητες του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και Αγορά Εργασίας».

Τον Οκτώβρη του 2005, του 2006, του 2007 και του 2008, πραγματοποιήθηκε το 7ο ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών «Greek ICT Forum», που τελεί και υπό την αιγίδα και του Έλληνο-Φινλανδικού Επιμελητηρίου.

Τον Σεπτέμβρη του 2005, συμμετείχε στο συνέδριο του Ε.Ο.Σ.Σ., στα Τρίκαλα, με θέμα, «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Επιχειρηματικότητα».

Το Νοέμβριο του 2005 διοργανώθηκε μαζί με το A.E.G.E.E.- Athina, το 1ο Forum με θέμα, «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταξύ των ομιλητών ήταν μέλη του Δ. Σ. του Ε.Φ.Ε. και της Φινλανδικής Πρεσβείας.

Και αυτή τη χρονιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας, το Ε.Φ.Ε. συμμετείχε στην έκθεση «Προκατοικία» με δικό του περίπτερο, το οποίο μας προσφέρει δωρεάν η διοργανώτρια εταιρία.

Τον Αύγουστο του 2005 με απόφαση της Προέδρου της Φινλανδικής Δημοκρατίας, απενεμήθη το παράσημο του Ιππότη του Λευκού Ρόδου της Φινλανδίας, στον Πρόεδρο του Ελληνο Φινλανδικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Λιβάνιο, από τον Υπουργό Ανάπτυξης της Φινλανδίας κ. Mauri Pekkarinen.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του το Δ. Σ. του Ε.Φ.Ε. συγκρότησε επιστημονική ομάδα εργασίας, η οποία είχε επαφές με στελέχη του Επιστημονικού Επιχειρηματικού Πάρκου LAHTI της πόλης LAHTI, Φινλανδίας, με σκοπό τη δημιουργία αντίστοιχου Πάρκου στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν επαφές με τους εκάστοτε Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, συναντήσεις με συνεργάτες μας από τη Φινλανδία, έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων, για αρκετό καιρό και οι προσπάθειες συνεχίζονται.

2004

Το Μάιο του 2004 συμμετείχαμε στη 2η Συνδιάσκεψης Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία και την Απασχόληση με τη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής, του Ελληνο-Φινλανδικού Επιμελητηρίου και της Πρεσβεία της Φινλανδίας. Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι κ.κ. Ole Norrback, Πρέσβης της Φινλανδίας, Petri Kouvo, Διευθυντής του Μητροπολιτικού Συμβουλίου του Ελσίνκι, Markku Nurmi, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Φινλανδίας, Egon Nordstrom, Καθηγητής Πανεπιστημίου της πόλης Τούρκου, Φινλανδίας, Pekka Alanen, Αναπληρωτής Διευθυντής Ένωσης Φινλανδικών Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, Risto Pomoell, Ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας της Φινλανδίας.

Τον Μάιο του 2004, συμμετείχαμε στην 3η Διεθνή Έκθεση «Προκατοικία» με δικό μας περίπτερο.

2003

Τον Ιανουάριο του 2003 συμμετείχαμε στην έκθεση “HELECO 03” με δικό μας περίπτερο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο HELLEXPO.

Συμμετείχαμε στην 2η Διεθνή έκθεση «ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ» το Μάρτιο του 2003.

Τον Απρίλιο του 2003 και στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον Ε.Ο.Σ.Σ. (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού) συμμετείχαμε στη συνδιάσκεψη με θέμα, «Εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής και Περιβάλλον – Η υπάρχουσα κατάσταση στην Ευρώπη-Προστασία-Προοπτικές», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μεγαλόπολη.

Το ίδιο χρόνο συμμετείχαμε στην έκθεση «ΠΡΟΚΑΤΟΙΚΙΑ», με δικό μας περίπτερο, με σκοπό πάντα την αναγνωρισημότητα του Ε.Φ.Ε. η σωστή προβολή των γνήσιων Φινλανδικών ξύλινων σπιτιών στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και γενικότερα των φινλανδικών προϊόντων.

Τον Ιούνιο του 2003, συμμετείχαμε επίσης με δικό μας περίπτερο, στην 1η Διεθνή έκθεση και Συνδιάσκεψη με θέμα, «ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ», στη Θήβα και αυτή στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον Ε.Ο.Σ.Σ..

Το Σεπτέμβριο του 2003, συμμετείχαμε στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο, με θέμα, «ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ Της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ». Και το Νοέμβριο του 2003, στο συνέδριο με θέμα, «Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ».

Το 2001 αντιμετωπίσαμε έντονα το πρόβλημα της στέγης – έδρας του Ε.Φ.Ε. για ένα πρόσθετο λόγω, της απόκτησης Α.Φ.Μ.

Η εξεύρεση πόρων ήταν και παραμένει το μεγάλο πρόβλημα. Για αυτόν αλλά και άλλους λόγους σχετικούς με το Ε.Φ.Ε. κρίθηκε αναγκαία η επίσκεψη του Προέδρου και Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου μας, στη Φινλανδία, όπου συνάντησαν τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Φινλανδίας και την υπεύθυνη για εμπορικά θέματα στο Foreign Trade Association, με τη σημερινή ονομασία FINPRO. Εκεί, συζητήσαμε για τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο, για τις δραστηριότητες και τους στόχους του.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 2

Εγγραφειτε στο newsletter του FHCC

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ONLINE

Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ FHCC

Για ποια θέματα περιμένετε περισσότερη ενημέρωση από το ελληνο-φινλανδικό επιμελητήριο
 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Copyright © 2010 Finnish Hellenic Chamber of Commerce | Designed by: csattica | Powered and hosted by prowebsector